Klein of groot?

hotel

Grote hotelketens

De meeste mensen boeken een hotel bij een bekend hotel. Of ze het nu van het internet kennen of uit de boeken van een reisbureau vele gingen jou voor dus dan zal het ook wel goed zijn. Het voordeel van een groot hotel is dat er vaak wat te beleven valt. En zo kun je ook weer je sociale contacten uitbreiden om er een unieke ervaring om nooit te vergeten ervan maken. Het nadeel is weer dat er in grote getallen eten wordt gemaakt. Wanneer je dus vaak gaat uit eten smaakt het eten in dat hotel net als dat je naar een restaurant gaat. Ben je een echte Bourgondiër kies dan ook voor een klein hotel daar heb je zeker een andere smaak beleving.

Iedereen heeft zijn of haar eigen wensen met het boeken van een hotel. Maar de fabel dat een groot hotel beter is als een kleine klopt niet. Vaak krijg je bij de kleinere hotels net wat meer aandacht en hebben ze vaak ook unieke gerechten uit de streek.

 

hotel
hotel

Klein hotel

In een klein hotel heb je net wat extra aandacht van de gastheer of gastvrouw. Daarnaast hebben ze ook meer kennis en bovendien meer tijd om je wat over de omgeving te vertellen. Kleine ondernemers steunen elkaar vaak daarom zul je hier ook unieke smaken en gerechten vinden.
Het gaat van een potje honing tot een lokaal gekweekte spruit. Het nadeel is alleen dat je niet altijd een volle bar of restaurant hebt. Veel mensen krijgen hierdoor een eenzaam gevoel en gaan dan de stad in voor het gezellige gevoel.

Wat is nu de beste keuze?

De beste keuze kunnen wij niet voor jouw bepalen. Ieder hotel heeft zijn of haar unieke eigenschappen en daarnaast is de locatie ook nog een belangrijke factor. Wil je helemaal in de watten gelegd worden en elke dag vermaak hebben dan kies je natuurlijk voor een excursie reis.
Ben je meer van ik rijd er zelf naar toe en kijk wel waar ik strand dan kun je het beste alleen een hotelkamer boeken. Zo heb je alle vrijheid om te eten en te drinken waar je wilt en bovendien bepaal jij zelf je eigen tijdschema.