Restaurant

De kwaliteit van restaurants verschilt per hotel. Lees daarom eerst altijd de recensies en kijk eventueel of er nog wat unieks in de buurt is. Kies je voor vol pension let dan extra goed op de reviews die gegeven worden.

Ontbijt

Wanneer je een suite boekt zoals bijvoorbeeld een bruidssuite dan wil je lekker van het uitzicht kunnen genieten op de kamer. Daarom hebben de meeste hotels bij het boeken van deze suite het ontbijt inbegrepen. Het varieert van een champagne ontbijt tot eentje met thee koffie luxe beleg en zoetwaren. Voor de mensen die de gewone kamers boeken is er een ontbijtbuffet naar keuze in de meeste hotels. De producten die je daar kunt vinden zijn brood, broodjes, zoetwaren en beleg.
Vaak hebben ze ook een koffieautomaat waar je lekker koffie cappuccino of andere hete dranken kunt kiezen.

ONTBIJT
buffet

Lopend buffet

In de avonden willen de meeste hotels hun gasten lekker verwennen met een diner of een lopend buffet. Met een lopend buffet heb je meestal een keuze uit verschillende gerechten van verschillende landen. Zo heb je bijvoorbeeld bij een grote hotelketen ruimtes waarin bepaalde landen staan uitgestald. Van Chinees tot Duits en alles wat daar tussenin zit. De meeste buffetten heb ook een kinder buffet. Hierbij moet je denken aan friet, frikandel, kroket en appelmoes. 
Sommige verblijden de allerkleinste met een leuk speeltje, snoepje of andere verassing.

Gangen keuzen menu

Vaak hebben we niet meer genoeg aan alleen een hoofdgerecht. Daarom zijn er ook gangen menu’s gekomen. Zo heb je een 3 gangen menu met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Of een 5 gangen menu dan heb je nog 2 bijgerechten die je kunt kiezen zoals een tussengerecht of bijvoorbeeld een soep met carpaccio erbij. Vaak heb je de keuze uit zowel vlees als vis. Het leuke hiervan is dat je dus zelf bepaald wat je eet en hoe meer gangen hoe meer je kan combineren. Het hoeft tenslotte niet in een half uur op. De meeste restaurants rekenen hier twee a tweeënhalf uur voor zodat je er ook nog een lekker drankje bij besteld.